imageimageimageimageimageimage


woonzorgcentrum Avondrust bestaat uit 97 éénpersoonskamers, 2 echtparenkamers, 4 kortverblijfkamers en 1 brugkamer.

Als erkend rusthuis heeft Avondrust een bijzondere erkenning voor 79 RVT bedden.

Dit betekent dat vooral zwaar-zorgbehoevende ouderen worden opgenomen in het woonzorgcentrum.

Het woonzorgcentrum bestaat uit 4 wooneenheden, waarvan 1 gesloten wooneenheid die gericht is naar opvang van ouderen met dementie.

Als woonzorgcentrum willen wij aan de bewoners een woonomgeving aanbieden waarin zij zich thuis kunnen voelen en waarbinnen zij zichzelf mogen zijn.

Naast de kamers zijn er ook heel wat gemeenschappelijke ruimtes, waar de mogelijkheid wordt geboden om in contact te komen met andere bewoners en families, zoals de cafetaria, de zitjes op de verschillende wooneenheden, het restaurant,… Men kan ook even tot rust komen in de stilte van de stemmige kapel of genieten van de mooie natuur in één van de tuinen van Avondrust of in het park.

Inrichting

Standaard is een kamer voorzien van een hooglaag-bed, een nachtkastje, een ruime ingebouwde kleerkast, een tafel, een zetel en stoelen. Elke kamer beschikt ook over een sanitaire ruimte met toilet en lavabo met koud en warm water.
Er is een oproepsysteem, ingebouwde radio en TV-distributie, alsook de mogelijkheid voor een telefoonaansluiting met rechtstreeks nummer op de kamer. Bijna elke kamer beschikt over een balkon.

De kamer mag door de bewoner zo gezellig mogelijk ingericht worden. Eigen meubelen mogen meegebracht worden en de kamer kan opgesmukt worden met zaken waaraan de bewoner gehecht is, zoals foto’s, schilderijen, planten,…

De maaltijden

De maaltijden kunnen op de kamer of in de leefruimtes genomen worden. s’ Middags en ’s avonds kan er ook in het restaurant worden gegeten. Dieetvoeding is mogelijk indien de arts dit voorschrijft.
De tijdstippen van de maaltijden zijn als volgt:

ontbijt vanaf 08.00u

middagmaal vanaf 11.30u

avondmaal vanaf 17.00u

Inspraak

Naast het dagelijks rechtstreeks contact zijn er 4 mogelijkheden voorzien voor bewoners en hun familie om inspraak te hebben in de algemene werking van Avondrust:

Bewonersraad: 4 maal per jaar komen bewoners, die zich daartoe engageren, samen, met de mogelijkheid vragen te stellen en opmerkingen te geven.

Familieraad: alle familieleden zijn welkom op de familieraden die 4 maal per jaar doorgaan.

Ideeënbus: aan de ingang van het restaurant hangt de ideeënbus, waarin op elk tijdstip wensen, bedenkingen of klachten kunnen worden gedeponeerd.

Suggestieboek: specifiek voor opmerkingen of suggesties rond de maaltijden is er in het restaurant een suggestieboek voorzien, die door de koks wordt opgevolgd.