imageimageimageimageimageimage


De Raad van Bestuur van de vzw Avondrust en de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Jabbeke hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het opstarten van een seniorenrestaurant in het bestaande restaurant van het woonzorgcentrum Avondrust te Varsenare.

Nieuw initiatief

Dit nieuwe initiatief komt niet in de plaats van de bestaande dienst thuisbezorgde maaltijden, zoals op heden georganiseerd door het OCMW, maar wordt een volledig aparte dienst.

Deze dienst beoogt een andere doelgroep, met name de mobiele senior van Groot-Jabbeke, die zich zelfstandig kan verplaatsen naar het seniorenrestaurant.

Hierbij kan gebruik gemaakt worden van eigen vervoer, al dan niet samen met andere senioren. De minimum leeftijd wordt vastgelegd op 65 jaar.

In concreto

Het restaurant is enkel open op weekdagen op de middag, van 12u30 tot 13u30. De maaltijden worden opgediend om 12u30.

De maaltijd bestaat uit een soep, een hoofdschotel en een dessert. Voor bijhorende drank is er keuze tussen water, frisdrank, wit of bruin tafelbier.

Mits voorlegging van een voorschrift van de arts kan ook voor de gebruikers van het seniorenrestaurant voorzien worden in een aangepaste dieetmaaltijd, zelfs een eiwitvrij dieet.

In het woonzorgcentrum Avondrust wordt een maandkrant uitgegeven, waarin melding wordt gemaakt van grote activiteiten (muzikale namiddag, toneel, of andere) die in het centrum plaatsvinden.

Aan de gebruikers van het restaurant zal de mogelijkheid geboden worden om gratis deel te nemen aan deze activiteiten.

De activiteiten die open staan voor de bezoekers van het seniorenrestaurant, zullen maandelijks gemaild worden aan OCMW Jabbeke.

De reservatie voor het seniorenrestaurant kan enkel (en alleen) gebeuren via het OCMW.

Voor verdere inlichtingen én intekening kan u terecht bij het OCMW Jabbeke, Caverstraat 16, of telefonisch op het nr 050/81.01.80.