imageimageimageimageimageimage


De meeste bewoners in Avondrust vertonen evenwichtsproblemen met een verhoogt valrisico en kunnen mede daardoor niet meer fietsen op de openbare weg. Dankzij de Rotaryclub die ons een rolwagenfiets schonk kunnen onze bewoners opnieuw genieten van een fietstocht. Genieten van de mooie omgeving, van de wind op hun gezicht, van een breed geurenpallet, ... Maar vooral genieten van de herwonnen vrijheid, met hun beperkte fysische mogelijkheden toch kunnen deelnemen aan een fietstocht, eventjes weg zijn; een zalig gevoel. Een bewoner reageerde emotioneel: " ik ben hier al 13 jaar in Avondrust en het is nu voor de eerste maal dat ik al die mooie binnenwegen heb mogen en kunnen bewonderen. Bedankt."

Alle bewoners, ongeacht hun rolstoelgebondenheid, mogen gebruik maken van de rolwagenfiets samen met iemand van de verzorging, een vrijwilliger of eigen familie. De familieleden kunnen de fiets reserveren. De bewoner wordt in een rolwagenfiets geplaatst en de handige oprijplaat maakt het gemakkelijk de rolstoel op de fiets te krijgen. Daarna is het een kwestie van vastmaken en de fiets is gebruiksklaar. Dankzij de gebruiksvriendelijke elektromotor blijft het fietsen ook voor de fietser aangenaam. Doordat de bewoner in de eigen rolwagen zit kan men de bewoner overal mee naar toe nemen (op terras, een winkelbezoek, ...)

De rolwagenfiets schenkt meer kwaliteit aan het leven van onze bewoners en familieleden. Avondrust en zijn bewoners bedanken de Rotaryclub van harte voor dit prachtig geschenk.