imageimageimageimageimageimage


Het centrum voor kortverblijf biedt tijdelijke opvang en verzorging aan ouderen, van wie de thuisverzorger tijdelijk de zorg niet meer op zich kan nemen; omwille van ziekte, ongeval, behoefte aan rust of vakantie.
Door te kiezen voor een tijdelijke opname via kortverblijf, kan een vaste opname in het woonzorgcentrum soms langer worden uitgesteld, omdat de mantelzorger ondersteund wordt en de zorg hierdoor soms langer aan kan.

Ons centrum voor kortverblijf bestaat uit 3 kamers, waarvan 1 kamer op de gesloten afdeling voor bewoners met dementie (wooneenheid 3). De woongelegenheden voor het kortverblijf zijn geïntegreerd in het rusthuis. Het betreffen ingerichte éénpersoonskamers, voorzien van het nodige comfort.

Als woonzorgcentrum willen wij aan de bewoners een woonomgeving aanbieden waarin zij zich thuis kunnen voelen en waarbinnen zij zichzelf mogen zijn.

Naast de kamers zijn er ook heel wat gemeenschappelijke ruimtes, waar de mogelijkheid wordt geboden om in contact te komen met andere bewoners en families, zoals de cafetaria, de zitjes op de verschillende wooneenheden, het restaurant,… Men kan ook even tot rust komen in de stilte van de stemmige kapel of genieten van de mooie natuur in één van de tuinen van Avondrust of in het park.

Inrichting

Standaard is een kamer voorzien van een hooglaag-bed, een nachtkastje, een kleerkast, een tafel, een zetel en stoelen. Elke kamer beschikt ook over een sanitaire ruimte met toilet en lavabo met koud en warm water.
Er is een oproepsysteem, ingebouwde radio en een TV voorzien.

De maaltijden

De maaltijden kunnen op de kamer of in de leefruimtes genomen worden. s’ Middags en ’s avonds kan er ook in het restaurant worden gegeten. Dieetvoeding is mogelijk indien de arts dit voorschrijft.

De tijdstippen van de maaltijden zijn als volgt:

  • ontbijt vanaf 08.00u
  • middagmaal vanaf 11.30u
  • avondmaal vanaf 17.00u