imageimageimageimageimageimage

 

De naam van de instelling ‘Avondrust’ was in 1986 synoniem voor een rusthuis met een vooruitstrevend karakter en dit alles dankzij de congregatie. Dezelfde ondernemende visie werd verder gezet door de Raad van Bestuur samen met de directie, personeel, bewoners, familie en vrijwilligers. Avondrust ontwikkelde intussen verschillende initiatieven die een antwoord willen zijn op de noden van ouderen uit onze regio.

Mantelzorg is een belangrijke factor om een hulpbehoevende oudere zo lang mogelijk in zijn eigen thuismilieu te kunnen houden. Maar ook mantelzorgverstrekkers mogen niet verstikt raken in hun engagement of moeten soms hun zorg kunnen doorgeven. De mogelijkheid tot een tijdelijk verblijf, een kortverblijf voor de oudere, is ons antwoord op hun vraag om even de zorg aan iemand anders te kunnen overlaten.

In 1988 werden daarom reeds twee kamers binnen de rusthuisbedden voorzien voor kortverblijf.

In 1999 speelde de instelling in op de vraag van een omliggend ziekenhuis. Door de steeds korter durende opnametijd in ziekenhuizen worden hulpbehoevenden vrij vlug, zelfs voor hun zelfredzaamheid hersteld is, terug naar huis gestuurd. Om deze personen de nodige herstel- en revalidatietijd te gunnen, werd een samenwerkingsverband met dit ziekenhuis opgestart. De brugkamer of revaliderend kortverblijf werd een nieuwe tijdelijke opvangmogelijkheid in ons huis. (Voor meer info klik op Brugverblijf )

In 2004 bouwde de instelling nog twee kamers bij, waarvan één kamer voor kortverblijf, om zo te kunnen starten met een erkend kortverblijfcentrum.

Op vandaag hebben we 4 kortverblijfkamers, waarvan één specifiek voor ouderen met dementie.